Thai Fish cackes (Tod Man Pla)

Tod Man Pla, klassiske Thai Fish cakes fungerer ypperlig som hovedrett, men er også nydelig som smårett eller forrett.

  30-60min       medium       Medium     porsjoner
Om retten skal brukes som snacks, lag mindre fiskekaker! 
Ingredienser
50g Koriander, frisk, finhakket
3fedd Hvitløk, finhakket
1ss Blue Dragon Fish sauce
1glass Blue Dragon Red Curry Paste
1kg Torskefilet
2stk Egg
2ts Honning
50g Grønne bønner, finhakket
Blue Dragon Chilli Dipsaus
1ss Vegetabilsk olje
Frisk, grønn salat
1 stk Lime i båter
Slik gjør du det

1. Rør sammen finhakket koriander, hvitløk og fiskesaus. Varm en stekepanne på medium varme, tilsett olje. Ha i Red Curry paste, koriander, hvitløk og fiskesaus. La småkoke i 4-5 minutter, ta av platen og la stå til avkjøl en stund.

2. Torskefileten hakkes opp og has i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med egg og honning. Tilsett curry-miksen, kjør i et par minutter til glatt og litt klebende. Ha over i en stor bolle, tilsett grønne bønner og bland godt.

3. Del deigen i 20 like store, runde boller, og tryk dem flate til ca 1 cm tykkelse. La stå kjølig i 30 minutter for at de skal få "satt seg".

4. Stek fiskekakene på medium varme i stekepanne, i litt olje. De skal bli gylne, og gjennomstekt. Serveres umiddelbart, med Sweet Chilisaus ved siden av, litt frisk grønn salat, og litt skviset limesaft over.

du vil kanskje også like