Enkel satay wok med kylling på 15 minutter

Er du på jakt etter raske og enkle middagstips, er denne oppskriften på satay wok med kylling perfekt for deg. Satay er en indonesisk og malaysisk rett med småbiter av for eksempel kylling, fisk, biffkjøtt, svin eller annet kjøtt som er grillet på spyd. Satay kan også være være vegetar eller vegan med tofu i stedet for kjøtt eller fisk. Krydderblanding og woksaus En typisk satay wok inneholder ofte peanøtter i tillegg til kokosmelk, sitronsaft og satay krydder med blant annet chili. Oppskrift på hjemmelaget satay woksaus går ofte under navnet peanøttsaus. Men vil du bruke mindre tid, kan du gå for Blue Dragon Satay Spice & Wok. Dette er en woksaus som kommer i en todelt pose. Den ene delen består av kryddermiks, og den andre delen inneholder selve woksausen. Dette trenger du til satay wok med kylling:

  0-15min       mild       Lett     porsjoner
Ønsker du litt mer sting og ekstra smak, kan du ha oppi et fedd hakket hvitløk sammen med oljen i stekepannen.
Ingredienser
3ss rapsolje
300g kyllingfilet, i terninger
1stk vårløk, grovkuttet
1stk rød paprika, i strimler
1pose Blue Dragon 1 pose Blue Dragon Satay Spice & Wok saus
Slik gjør du det

1. Kutt opp kyllingfileten i terninger, ha dem i en bolle og hell over kryddermiksen fra woksausen til Blue Dragon. Bland godt.

2. Varm opp oljen i en stekepanne eller wokpanne. Husk å ha på høy varme. Da vil grønnsakene holde seg sprø og crispy, i tillegg til at kyllingkjøttet blir gjennomstekt.

3. Tilsett kyllingen. Rør godt om og stek i et par minutter

4. Tilsett vårløk, paprika og eventuelt andre grønnsaker du velger utenom wok oppskriften. For mer intensitet og sterkere smak, kan du tilsette litt soya og hakket chili. Stek alt i et par minutter til på den samme høye varmen.

5. Skru ned varmen før du heller over posen med woksausen, den andre delen av Blue Dragon Satay Spice & wok saus. Rør om i et lite minutt og server straks etterpå.

du vil kanskje også like

Click to access the login or register cheese