For en sterkere suppe anvendes mer currypaste. For en mildere versjon kan mengden kokosmelk økes noe.
500g | Laksefilet i terninger | |
200g | Poteter | |
3ss | Blue Dragon Red Curry Paste | |
4stk | Sjalottløk, hakket | |
1/2 stk | Rød paprika, hakket | |
1pakke | Sukkererter | |
50g | Ananas i terninger | |
4dl | Blue Dragon Kokosmelk | |
250g | Jasminris | |
1håndfull | Basilikumblader (Thai Basilikum eller Europeisk) |
1. Skrell potetene og skjær dem i båter. Kok dem nesten ferdige i vann tilsatt 1 ss curry paste, og hell deretter av vannet.
2. Skjær laksen i terninger på ca. 1 x 1 cm. Skjær grønnsakene i strimler.
3. Fres løk og reten av curry pasten i ett minutt, tilsett kokosmelk og gi det et oppkok.
4. Vend forsiktig inn grønnsaker, frukt, poteter og fisk. La det småkoke i noen minutter til fisken virker ferdig. Den skal ikke være overkokt.
5. Smak til med salt, pepper og ev. litt lime og sukker.
6. Pynt med basilikum, og server med ris.