Teriyakikylling

Teriyaki er en av de mest kjente smaksertninger fra Japansk matkultur. En soyabasert saus med rund og god smak.

  15-30min       mild       Medium     porsjoner
Hva slags olje? 

Det er viktig å velge en olje til wok som er smaksnøytral, og et høyt rykepunkt. Det betyr at oljen kan bli veldig varm før det starter å ryke. Solsikkeolje, rapsolje av god kvalitet elle r peanøttolje anbefales. 

NB: Sesamolje bør ikke benyttes som stekeolje, fordi den lett brenner seg. Det er en fantastisk olje å tilsette like før servering av en wok, eller som smaksetter til salater, ris og nudler. Pass på å ikke bruke for mye, sesamolje har en veldig intens smak! 

Ingredienser
3ss Vegetabilsk olje
600g kyllingfilet, strimlet (ca 1,5 x 1,5 cm terninger
1stk broccoli, grovkuttet
1stk squash, kuttet i terninger
2stk hvitløksfedd, hakket
1glass Blue Dragon Teriyaki cooking sauce
250g Blue Dragon Eggnudler
Slik gjør du det

1. Brun kylling i noen minutter. Tilsett broccolien og brune et minutt til.

2. Tilsett sausen, la det småkoke i 15 minutter

3. Tilbered nudler som anvist på pakken.

4. Stek squash og hvitløk i olje på relativt høyvarme noen minutter. Mikses med kokte nudlene.

5. Server teriyakiretten med nuddelmiksen

du vil kanskje også like