Sushi Nori Maki

Slik lager du en tradisjonell japansk Maki (tangrull med fyll).

  30-60min       medium       Medium     porsjoner
Bruk fantasien - det er mye som passer å fylle i en maki! Spinat, eggerøre kuttet i staver, rucola eller aliolo. Du kan også utmerket godt benytte for eksempel kylling stekt i din favoritt krydderpaste fra Blue Dragon eller Patak's!
Ingredienser
250g Blue Dragon Sushi-ris
4ts Blue Dragon Sushi Su
5ark Blue Dragon Sushi Nori
1tube Blue Dragon Wasabi paste
1flaske Blue Dragon Japansk Soyasaus
Valgfritt fyll skåret i staver (f.eks. rå laks og agurk)
1glass Blue Dragon Sushi Ingefær
Slik gjør du det

1. Risen tilberedes som anvist på pakken. Husk å blande med Sushi Su, alternativt risvineddik blandet med sukker.

2. Plasser et noriark med den blanke siden ned på en bambusmatte. Legg et tynt lag kokt, avkjølt ris på arket. La det være igjen 1 cm uten ris lengst fra deg.

3. Legg på en stripe med fyll (f.eks. laks, avocado og agurk). Fordel en svært tynn stripe wasabipasta på fisken. Alternativt kan du mikse litt majones med wasabi, for lettere å kunne justere hvor sterkt det blir.

4. Fukt den "tomme" centimeteren av arket med litt vann. Rull hardt, men forsiktig sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten.

5. Skjær rullen i centimeterbrede biter med en skarp og fuktig kniv. Dypp sushibitene i soya som er smaksatt med wasabipasta, og server ingefær ved siden av!

du vil kanskje også like