Soyalaks med wasabimos

Her serveres laks marinert i en nydelig japansk marinade, servert med en spennende, oppgradert potetmos!

  30-60min       medium       Medium     porsjoner
Server med dine favorittgrønnsaker og gjerne litt Sushi-ingefær, ekstra wasabi og japansk soyasaus.
Ingredienser
600g Laks, del i 4 deler (f.eks Salma)
3ss Blue Dragon Japansk Soyasaus
1ss Blue Dragon Risvineddik
1ss Sukker
1kg Poteter, melne
1,5dl Melk
2ss Smør
1-3ss Blue Dragon Wasabi paste
Slik gjør du det

1. Bland soya, risvineddik og sukker. Hell over laksen og la marinere i 20 minutter.

2. Skrell og kok potetene. Kok opp melken.

3. Mos potetene til stappe, tilsett den varme melken og avslutt med smør og wasabi. Tilsett wasabien litt etter litt og smak til etter hvert, slik at det blir passe styrke for din smak. Smak til med salt og pepper.

4. Stek laksen et par minutter på hver side på høy varme. Ha over marinaden og stek et minutt til på lavere varme. Server fisken og potetmosen.

du vil kanskje også like