Frityrstekt ris

"Fried rice" er en klassiker over noe annet fra Asia.

  30-60min       medium       Medium     porsjoner
Å tilberede ris 
1.	Mål opp 80 gram per porsjon 
2.	Skyll risen et par ganger i en sil, ha over i kjele eller dyp stekepanne. Hell på vann, og la vannet dekke 1,5 cm over toppen av risen. 
3.	Kok opp 
4.	Reduser varmen, og la småkoke i 10-12 minutter. 

Ta av platen og la stå i 5 minutter før servering

Ingredienser
0,5dl Ybarra Olivenolje
4stk Egg, lettpisket
200g Bacon i terninger
2ts Blue Dragon Sushi Ingefær
1ss Blue Dragon Oyster Sauce
2ss Blue Dragon Chilli Dipsaus
2ss Blue Dragon Japansk Soyasaus
400 g Jasminris
4stk Vårløk, grøvhakket
1 stk Rød paprika, hakket
Slik gjør du det

1. Start med eggene, og varm opp olje i en stor wokpanne eller stekepanne til den får en skinnende overflate. Hell eggene i wokpannen, og frityrstek dem i ca. 1 minutt. Rør forsiktig i dem, og roter pannen slik at de stivner jevnt. Løft eggekaken av pannen med en hullsleiv når den er nesten ferdig. La den renne av på husholdningspapir, og skjær den opp i strimler.

2. Tilbered ris som anvist på pakken

3. Wok bacon, vårløk og paprika. Tilsett kok ris, strimlet egg, østerssaus, soya, ingefær og chilisaus. Wok i ca. 3 minutter eller til alt er varmt.

du vil kanskje også like