Japansk laks

Japansk er ikke bare sushi. Her kommer en nydelig rett med laks og en søt honning- og soyamarinade.

  15-30min       medium       Medium     porsjoner
Tilbered sushi-ris som anvist på pakken og server ved siden av. Server også  ekstra soyasaus i en skål ved siden av.
Ingredienser
600g Laks, delt i 12 biter (f.eks Salma)
2ss Flytende honning
50g Sukker
4ss Blue Dragon Japansk Soyasaus
Minimais, delt i halve
Broccoli, grovkuttet
Gulrot i strimler
2ss Blue Dragon Risvineddik
4ark Blue Dragon Sushi Nori
Slik gjør du det

1. Bland honning, sukker og soya. Lekk i laksen og la det marineres i 10 minutter.

2. Stek grønnsakene noen minutter på høy varme, smak til med salt og pepper

3. Stek fisken på middels varme i et minutt på hver side. Pass på at det ikke brenner seg, noe som kan skje fort på grunn av sukkeret.

4. Hell over marinaden og stek et minutt til.

5. Ta ut laksen og legg opp på tallerken sammen med de stekte grønnsakene.

6. Til slutt har du risvineddik i stekepannen og lar det koke opp, før du heller dette over fisken. Klipp opp Sushi Nori i avlange flak og strø over.

du vil kanskje også like